Nieuw: Flinndal Knoflook
Knoflook staat bekend als smaakmaker, maar is ook erg gezond. Flinndal Knoflook is daarom een mooie aanvulling op het assortiment!
Waar komt knoflook vandaan?
Knoflook is een van de populairste kruiden ter wereld en herkenbaar aan de sterke geur en specifieke smaak. Knoflook behoort net als de ui, prei en bieslook tot de lookfamilie en is afkomstig uit Azië en het Middellandse Zee gebied. Het wordt vooral geteeld in landen met een warm klimaat zoals Spanje, Griekenland of Italië.
Waarom is knoflook gezond?
Knoflook wordt ook wel eens de penicilline voor de armen genoemd, en niet voor niets. De stof alliïne, de werkzame stof in knoflook, draagt op verschillende manieren bij aan de gezondheid. Knoflook heeft daardoor een positieve invloed op:
- Hart en bloedvaten
- Het cholesterolgehalte in het bloed (vanaf twee tabletten Flinndal Knoflook per dag)
- Het immuunsysteem. Als antioxidant helpt knoflook de lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf.
- De spijsvertering. Knoflook kan bijdragen aan een gezonde darmflora (bij twee tabletten Flinndal Knoflook per dag).
Flinndal Knoflook
Flinndal Knoflook bevat 250 gram knoflookextract met maar liefst 12,5 gram van de werkzame stof alliïne per tablet!
Geen nare geurtjes
Hoe lekker een knoflookrijke maaltijd ook kan zijn, de slechte adem of lichaamsgeur die het kan veroorzaken wordt door veel mensen als minder prettig ervaren. Door de speciale coating van het tablet hebt u geen last van oprispingen en laten de tabletten ook geen knoflookgeur achter. Flinndal Knoflook is ook geschikt voor vegetariërs en verkrijgbaar vanaf €8,95.
Waar komt de geur van knoflook vandaan?
De sterke geur van knoflook ontstaat pas wanneer u de knoflook plet of kneust. De stof alliïne komt op dat moment vrij en wordt omgezet in allicine. Het werkt als een soort beschermingsmechanisme. Zodra knoflook wordt beschadigd geeft het een sterke geur af.
Knoflookadem voorkomen?
Houdt u van knoflook door uw eten maar wilt u een knoflookadem voorkomen? Er zijn verschillende hulpmiddeltjes die knoflookgeur helpen verminderen of voorkomen. De meest voorkomende hulpmiddelen zijn:
- Snij de kern uit de knoflook.
- Was uw handen met zout of wrijf uw handen langs een roestvrijstalen wasbak.
- Drink een glaasje rode wijn tijdens het eten.
- Kauw op een beetje peterselie.
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan
Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!
Lees meer Lees meerHet verschil tussen cafeïne en theïne
De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.
Lees meer Lees meerHoe oud u ook bent, blijf bewegen!
Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.
Lees meer Lees meer