Recept: Oosterse burrito met kip
Wraps zijn ideaal om een heerlijke maaltijd mee op tafel te zetten. U kunt ze elke keer weer vullen met iets anders en zo variëren met groenten, vlees en kruiden. Wij hebben een recept voor u klaarstaan met aduki bonen (een erg voedzame boon!) en kip.
Wat heeft u nodig:
- 8 wraps volkoren of meergranen
- 125 gram aduki bonen uit blik
- 4 biologische kipfiletjes
- 100 gram quinoa of zilvervliesrijst
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
- 5 spices (te vinden in het kruidenrek)
- Een zak gemengde sla
Zo maakt u het:
Allereerst is het belangrijk om de kip ruim van te voren te marineren. Maak hiervoor een marinade van 3 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels olijfolie, 1 fijngeperst teentje knoflook en wat peper en zout. Leg hier de kipfilets goed in en laat het even een uurtje of 2 marineren in de koelkast. Een avondje van te voren maken kan ook natuurlijk.
Als u het gerecht verder gaat bereiden, spoelt u eerst de bonen uit blik goed af onder de kraan en laat u ze uitlekken. Als uverse bonen gebruikt, is de bereidingswijze anders. Kijk hiervoor op de verpakking. Gril de kipfilets aan beide kanten bruin en snijd in repen. Kook de quinoa of zilvervliesrijst gaar, volg hiervoor de verpakking. Pel en snepper de ui en hak het overgebleven teentje knoflook fijn. Fruit dit aan in de pan in wat olijfolie.
Als alles bereid is verwarm u de wraps kort in een droge koekenpan of in de oven. Bij voorkeur los per stuk. Verdeel over elke wrap een flinke lepel quinoa of rijst. Leg de stukjes kip en een lepel van de bonen erbij. Leg er tenslotte een handje sla op en vouw de wraps dicht. Eet smakelijk!
Laat u ons weten wat u van dit recept vindt? Deel het hieronder in een reactie.
Wist u dat?
Aduki bonen veel eiwitten en vezels bevatten en daarnaast ook onder andere kalium, ijzer, magnesium en foliumzuur? In Japan worden ze de 'koning der bonen' genoemd. De bonen hebben een zoete, nootachtige smaak.
De bonen hebben dus zoals ik eerder al aangaf, een zoete, nootachtige smaak.Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan
Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!
Lees meer Lees meerHet verschil tussen cafeïne en theïne
De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.
Lees meer Lees meerHoe oud u ook bent, blijf bewegen!
Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.
Lees meer Lees meer