Groene quinoasalade
Quinoa is afkomstig uit Zuid-Amerika. Het kan op dezelfde manier gebruikt wordt als rijst of couscous en heeft een heerlijke nootachtige smaak. Het is de basis voor deze vegetarische salade met heel veel verse kruiden en groene groenten.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 200 gram quinoa
- 250 gram groene asperges
- 150 gram verse spinazie
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 teen knoflook, fijn gehakt
- Peper en zout
- Peterselie (ongeveer 15 gram)
- Koriander (ongeveer 15 gram)
- 3 bosuitjes
- 150 gram feta
- 60 gram pistachenoten (grof gehakt)
Zo maakt u het:
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Snij de asperges in stukjes en kook ze 4 minuten. Spoel ze af met koud water en laat afkoelen. Was en droog de spinazie. Klop een dressing van olie, azijn, knoflook, peper en zout. Hak de kruiden fijn. Snij de bosuitjes in ringen. Meng de quinoa met de groenten, de kruiden en de dressing. Verkruimel de feta over de salade en strooi tot slot de noten erover. Eetsmakelijk!
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan
Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!
Lees meer Lees meerHet verschil tussen cafeïne en theïne
De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.
Lees meer Lees meerHoe oud u ook bent, blijf bewegen!
Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.
Lees meer Lees meer