4x warme wintersoep
Met dit koude weer kunt u iedereen wel blij maken met een kopje warme soep. En wat is er lekkerder dan een pan zelfgemaakte soep? Wij helpen u op weg met recepten van 4 simpele en lekkere wintersoepen.
1. Snert (erwtensoep)
- 250 gram spliterwten
- 2 schouderkarbonades
- 1 laurierblaadje
- 1 takje tijm
- 1 kruimige aardappel, in blokjes
- 1 ui
- 1 dunne prei, in ringen
- 300 gram winterwortel in blokjes
- 300 gram knolselderij in reepjes
- 1 kleine rookworst, in plakjes
Breng in een grote pan de spliterwten aan de kook, samen met 1,5 liter water, wat zout, karbonades, laurierblaadje en tijm. Laat alles 20 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig even door tijdens het koken, ook over de bodem. Voeg de aardappel en groenten (prei, winterwortel, knolselderij) vervolgens toe en laat de soep nog 20 minuten achtjes verder koken. Haal vervolgens het vlees uit de pan en snijd het in stukjes. Roer de soep goed door, zodat de erwten de soep binden. Voeg het vlees en de rookworst toe en laat de soep zachtjes koken voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper en serveer met wat roggebrood en katenspek.
2. Goed gevulde linzensoep met chorizo
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 3 rode paprika's
- 1 courgette
- 1 rode peper
- 100 gram chorizo
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 blikken tomaatblokjes (400 gram)
- 2 bouillontabletten
- 2 blikjes linzen (400 gram)
- Versie peterselie
3. Minestronesoep
- 1 grote ui
- 3 tenen knoflook
- 4 worteltjes
- 2 stengels bleekselderij
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 tot 2 gedroogde chilipepertjes
- 1 blik tomaatblokjes (400 gram)
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 blik canellinibonen of witte bonen (370 ml), uitgelekt
- 200 gram tuinboontjes (diepvries)
- 100 gram schelpjespasta
- 200 gram (wilde) spinazie, goed gewassen
- 8 eetlepels Parmezaanse kaas
4. Voedzame vissoep
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 5 eetlepels olijfolie
- 450 gram panklare minikrieltjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 2 visbouillontabletten
- 150 gram doperwten (diepvries)
- Paar takjes verse peterselie
- 200 gram kabeljauwfilet
- 200 gram zalmfilet
- 100 gram garnalen
- Zout en peper
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan
Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!
Lees meer Lees meerHet verschil tussen cafeïne en theïne
De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.
Lees meer Lees meerHoe oud u ook bent, blijf bewegen!
Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.
Lees meer Lees meer