Recept: bloemkoolstamppot met krokante vis
Iedereen kent stamppot van boerenkool, andijvie of zuurkool. Wij hebben daarom een ander verrassend recept voor u klaar staan, met daarbij ook geen vlees maar vis! Leuk als u op zoek bent naar afwisseling in de keuken of u gasten eens wilt verrassen met een nieuwe gerecht. Lees snel verder voor het recept.
Wat heeft u nodig: (voor 2 personen)
- 400 gram bloemkool
- 500 gram kruimige aardappelen
- 250 gram witvis naar keuze (zoals kabeljauw)
- Citroenrasp
- 1 ei
- 30 gram amandelschaafsel
- Klont boter
- Scheutje melk
- Klein bosje peterselie
- Peper en zout
- Snuf nootmuskaat
- Bordje bloem
Voor de kerriesaus:
- 100 ml kookroom
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 kleine ui
Zo maakt u het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar in een pan met water. Kook in een andere pan de bloemkool voor ongeveer 15 minuten.
Snijd de vis in grove stukken en besprenkel deze met wat citroensap en bestrooi met een beetje peper en zout. Haal ze door de bloem en bestrijk 1 kant vervolgens met een kwast met wat ei. Druk de met ei besmeerde kant van de vis vervolgens in het amandelschaafsel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de vis op met het amandelschaafsel naar boven. Bak de vis in 15 minuten gaar. De bovenkant wordt dan goudbruin en begint de kleuren.
Giet de bloemkool en aardappelen af zodra deze klaar zijn. Doe ze samen in 1 pan en prak ze fijn met een stamper. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe zodat hij smeuïg wordt. Breng op smaak met wat fijngesneden peterselie, peper, zout en nootmuskaat.
Maak dan de saus door de ui fijn te snijden en te fruiten in een pannetje met wat olie. Giet vervolgens de kookroom en kerriepoeder naar smaak bij de ui. Laat de saus iets inkoken en serveer de stamppot met de kerriesaus en de vis.
Eet smakelijk!
Aanbevolen producten
Lees ook
Lees ook
5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan
Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!
Lees meer Lees meerHet verschil tussen cafeïne en theïne
De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.
Lees meer Lees meerHoe oud u ook bent, blijf bewegen!
Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.
Lees meer Lees meer